Стартирането на газопровода Северен поток 2 няма да има пряко въздействие

...
Стартирането на газопровода Северен поток 2 няма да има пряко въздействие
Коментари Харесай

Според Лондон Северен поток 2 не засяга енергийната сигурност на Великобритания

Стартирането на газопровода " Северен поток 2 "  няма да има директно влияние върху енергийната сигурност на Обединеното кралство, само че поражда опасения в Лондон по отношение на зависимостта на други европейски страни от съветския газ. Това съобщи формалният представител на английския министър председател Борис Джонсън, чиито думи бяха представени от The Times в петък.

" Въпреки че " Северен поток 2 "  няма да повлияе директно върху енергийната сигурност на Обединеното кралство, има съществени последствия за страните от Централна и Източна Европа. Някои европейски страни са напълно или съвсем напълно подвластни от съветския газ, което поражда съществени опасения по отношение на енергийната сигурност ", съобщи чиновник на Даунинг Стрийт 10. 

По думите му, стартирането на новия газопровод ще има обилни последствия за украинската стопанска система, защото доставките на газ през " Северен поток 2 " ще заобиколят територията му, предава. 

Обединеното кралство покрива част от потребностите си от природен газ сама - от находищата на Северно море, а също по този начин получава газ от Норвегия, Катар и Близкия изток.

На 4 октомври 2021 година Датската енергийна организация разгласи, че операторът на плана " Северен поток 2 ", Nord Stream 2 AG, е извършил всички условия за стартиране на газопровода в употреба. Компанията разгласи началото на пълненето на първия низ от " Северен поток 2 " с газ, чието строителство завърши през септември. Работата по въвеждане в употреба на втората линия продължава.

Руската страна неведнъж е подчертавала, че " Северен поток 2 " е търговски план и се извършва взаимно с европейски сътрудници. Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков изрази неразбиране от опитите на редица страни да дефинират ориста на газопровода при политически стимулирани условия. Москва също неведнъж е заявявала, че в никакъв случай не е употребила енергийни запаси като инструмент за напън. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР